1450 Hellenic Exceptional Herbs // Οικογένεια Ευθυμίου

Η εταιρεία “1450 Hellenic Exceptional Herbs” δραστηριοποιείται στον τομέα της καλλιέργειας και της εμπορίας αρωματικών φυτών με κύριο σκοπό της, την ανάδειξη της κορυφαίας ποιότητας των αρωματικών φυτών της ελληνικής γης.

Το εγχείρημα αυτό, έλαβε χώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, στον ορεινό όγκο του Γράμμου και συγκεκριμένα στον ορεινό οικισμό της Κοτύλης του Νομού Καστοριάς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.450 μέτρων όπου καλλιεργούμε με σεβασμό στη φύση το τσάι του βουνού (Sideritis). Οι καλλιέργειες περιστοιχίζονται από δάση ελάτης, πεύκου, οξιάς, κέδρων και φυσικές πηγές νερού σε υψόμετρο 1.300 μέτρων μέχρι και 1.520 μέτρων.

Η αφορμή για την δημιουργία της “1450 Hellenic Exceptional Herbs” ήταν η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της καταγωγής για το τσάι του βουνού, θέλοντας να καλλιεργηθεί εκεί που πραγματικά κατάγεται, από το ‘’βουνό’’.

Το Ελληνικό Συγκριτικό Πλεονέκτημα

Το τσάι του βουνού, ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideritis, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 150 είδη, που φύονται κυρίως στις παραμεσόγειες χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος,Τουρκία). Στη χώρα μας είναι γνωστό από την αρχαιότητα και αναφέρεται από το Θεόφραστο (372-287 π.Χ.) και τον Διοσκουρίδη (10 μ.Χ. αιώνα). Σήμερα στην Ελλάδα αυτοφύονται 17 είδη. Το επιστημονικό του όνομα είναι Sideritis spp ή αλλιώς σιδερίτης του Διοσκουρίδη.

Οι καλλιέργειες περιστοιχίζονται από πυκνά δάση έλατων, πεύκων, οξιάς, κέδρου όπως επίσης και φυσικές πηγές νερού σε υψόμετρο μέχρι τα 1.520 μέτρα.

Το Υπερικόν το διάτρητον (Hypericum perforatum) ή κοινώς το βάλσαμο, είναι ανθοφόρο φυτό του γένους Υπερικόν (Hypericum), της οικογένειας Υπερικίδες (Hypericaceae).

Στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν γνωστό ως «υπερικόν», ενώ στη νεότερη Ελλάδα, είναι επίσης γνωστό και ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, ενώ, στην ξένη (Αγγλική) βιβλιογραφία, αναφέρεται ως Perforate St John’s-wort,

Προϊόντα και Πελάτες

Βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σε deli stores, αλλά και σε καταστήματα εστίασης, όπου μπορείτε να γευτείτε απευθείας.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία και η Γερμανία είναι κυρίαρχοι εισαγωγείς τους.

Στοιχεία επικοινωνίας

1450 Hellenic Exceptional Herbs | Οικογένεια Ευθυμίου

Οι φάρμες της 1450 Hellenic Exceptional Herbs βρίσκονται στην Νέα Κοτύλη Καστοριάς και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας στο Άργος Ορεστικό.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
9:00 – 14:30

Τηλ:+306936857646 / E-mail: info@1450.gr / Website / Facebook / Instagram

More FoodStories

Facebook

@FoodScriber

Instagram

@foodscriber_com

LinkedIn

Theodoros Pastourmatzis

Twitter

@FoodScriber

Recent Posts

Start typing and press Enter to search